Choď na obsah Choď na menu

Top 10 rapových albumov roku 2015.

Takže ako je už zvykom tak na začiatku ďalšieho roka sa vyhodnocujú albumy minulého roku. My sme sa tiež rozhodli vám priniesť Top 10 albumov podľa našej redakcie.

1. Majk Spirit Y

yblackywhite.jpg Majk vydal po 2 rokoch od albumu Nový človek Deluxe svoj v poradí už tretí sólový dvoj album Y. Ako prvý bol vydaný Y black ktorý bol temnejší, agresívnejší, viac zameraný na tvrdý rap. Z tohto albumu boli asi najlepšie songy Zbojnik, DobYjeme svet a Len Tak. Na black verzii bolo veľa známych mien na featoch. Po Y black uzrel svetlo sveta aj Y white ktorý bol jemnejší a s pohodovým flowom. Ako prvý song bol vydaný Primetime aj s videoklipom ktorý má veľký úspech. Už bola presiahnutá hranica 10 000 videní. Celkovo na Y je 23 pesničiek. Myslíme si že Y je zaslúžene na 1.mieste. Ešte pre zaujímavosť ak by niekto nevedel tak Y black CD bolo predaných 15 000 kusov za 2 týždne! 

 

2. Otecko O.T.I.S.

otiscover.png Opisujem tu iba skutočnosť. Tento veľmi vydarený album od Brančiho priniesol veľký úspech. Otecko prišiel s novým flowom, kvalitnou hudbou, a perfektným spracovaním. Na albume sa nachádza celkovo 14. pesničiek. Je to druhý sólový album ktorý určite predčil očakávania.  Na albume hosťovali známe mená ako Majk Spirit, Pil C, Elpe, Supa...  Na albume nájdeme aj veľa pančlajnov ktorý Otecko disponuje. A ako už v jednom songu povedal: "Ja idem hore jak eskalátor". Veríme že takto to bude pokračovať aj v roku 2016 ktorý by mal byť rokom H16.

3. DMS MMXV

dms.jpg Tretí album v poradí je MMXV od skupiny DMS. Album dostal zlatú platňu za predpredaj. Všetko sa to začalo keď chalani vydali klip Intro. Na albume nájdeme až 18 prepracovaných skladieb. Turné k albumu bude tento rok. Určite sa oplatí ich prísť pozrieť. Nakoniec môžme iba skonštatovať že chalani sa hecli a album sa im určite vydaril.

4. Strapo Versus

coverversus.jpg Versus! Taký má názov 2. sólový album od Strapa po 23jke. Strapo patrí medzi zástancov klasického rapu kde naozaj ukazuje svoje kvality. Album je nabitý 15stimi songami. Nájdeme tam pohodový flow ale aj veľa tvrdého flowu. Naozaj si tam každý príde na svoje.

5. Podzemgang iní.

egoem.jpg Podzemgang je veľký projekt/album ktorý zastrešuje Ego.  Na albume môžme nájsť mnoho pre niektorých neznámych interpretov ktorým dal Ego príležitosť ukázať sa a prejaviť svoj talent. Na albume nájdeme až 26 pesničiek. Je z čoho vyberať. Celkovo pôsobí príjemným dojmom.

6. Momo HEROIN

hero-e1444031203833.jpg Tomu kto nechápe hovorím heroín je pre mňa rap! Toto je motto Momovho nového albumu s názvom HEROIN. Na albume je 13 pesničiek. VIaceré sú už vydané aj s klipom. Album je vydaný v "zlatom" štýle čo prináša kvalitný efekt. K albumu je aj Merch ktorý obsahuje veľmi veľa rôznych vecí.

7. L.U.Z.A. Legenda

legendacover-2.jpg Po dlhom čase sa objavila na scéne LUZA. Členovia s petržalky sa rozhodli vydať svoj 2. album Legenda. Veľké promo urobil albumu aj klip "Priamo z Petržalky". Klip v ktorom poukazujú odkiaľ pochádzajú a že sú späť len potvrdilo ich rivalitu. Album má 18 piesní ktoré vás presvedčia že L.U.Z.A. má stále svoj pevný základ.

8. Cigo Malý  princ

cigomalyprinc.jpg Ďalší z členov H16 sa rozhodol po dlhom čase prvý sólový album Malý princ. Vydno že sa Cigo s albumom pohral a priniesol nám naozaj niečo kvalitné. Na albume je 15 piesní s viacerými hosťami. Najviac vydareným songom je "Veľký gatsby" kde Cigo poukazuje na svoj tvrdý a novodbý rap. 

9. Tono S Fičúringy

tono_s_ficuringy_cover_predna_strana.png Ako už názov albumu naznačuje pri každej pesničke niekto hosťuje (okrem intra). Je to tonov druhý sólový album.  Nájdeme tam celkovo 13 pesničiek. Najlepší feat dali asi Otis a Supa. Album je naozaj prepracovaný a oplatí sa ho vypočuť.

10. Zverina Ženy,Víno,,Rap

11295658_815645021853088_4280800513481616014_n.jpg Zverky vydal svoj štvrtý sólový album. Album je dobre spracovaný. Nachádza sa tam 14 pesničiek s rôznymi hosťami. Asi najznámejším songom je Karma. Album sa oplatí zakúpiť a vypočuť.

Možno tu niekomu bude chýbať nejaký album ale snažili sme sa vybrať tie najkvalitnejšie. Váš názor môžete napísať do komentáru. Ďakujeme za prečítanie.